• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  PAS va propune un buget alternativ pentru Chișinău

  March 28,2024

  Astăzi, Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC și Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, au susținut o conferință de presă în care au anunțat lansarea a peste 10 discuții publice pentru elaborarea unui buget alternativ al municipiului Chișinău. 

  În perioada 1-5 aprilie, fracțiunea PAS din CMC va desfășura zilnic discuții publice cu diverse grupuri de interes din domenii precum mediul de afaceri, societatea civilă, educație, sectorul locativ comunal, transport, câinii fără adăpost, suburbii, patrimoniul istoric, tineret etc. 

  „Vedem că lucrurile nu merg mai bine în Chișinău. Vedem că primarul Ion Ceban în loc  să administreze orașul, așa precum prevede fișa postului, el face tot ce vrea, doar nu administrează capitala noastră dragă. Vedem ieșirile publice nechibzuite de-ale primarului, vedem atacuri nefondate, vedem irosirea banului public, și, din păcate, vedem incompetență în toate procesele primăriei, începând cu examinarea solicitărilor persoanelor fizice și juridice până la incompetența de a gestiona problema ambuteiajelor și a transportului public. Vedem, și oamenii ne sesizează și spun că așa nu se mai poate! Cu ce se ocupă primarul de Chișinău? Când va rezolva problemele oamenilor, problemele reale ale chișinăuienilor?

  Ion Ceban încă nu a prezentat bugetul municipal pentru anul 2024 spre examinare. Ce înseamnă un buget de fapt? Buget – este egal cu rezolvarea problemelor oamenilor. Astăzi noi cu dumneavoastră nu îl avem, înseamnă că astăzi nu se rezolvă problemele oamenilor din Chișinău, pentru că Ion Ceban este un incompetent.

  Dacă Primarul Ceban nu este capabil să facă un buget, atunci fracțiunea PAS îl va face. Din acest motiv, noi vom iniția un proces de discuții publice cu reprezentanții din diverse domenii și vom elabora un buget alternativ pentru municipiul Chișinău.” a spus Zinaida Popa, Președinta Fracțiunii PAS din CMC.

  „Au trecut deja 3 luni din acest an, iar municipiul Chișinău nu are un buget aprobat pentru anul 2024, pentru că, avem mult motive să bănuim, că în această perioadă primarul Ion Ceban, împreună cu echipa sa, fură chișinăuienii în plină zi. Ei fură așa cum au furat și pe timpurile când erau Plahotniuci, Dodoni și Șori. 

  Noi am văzut cu toții cât spun ei că au cheltuit pentru rănitul zăpezii timp de 2 zile când a nins în luna ianuarie, cică 14 milioane de lei, adică aproape 1 milion de euro. A simțit cineva atunci că zăpada era strânsă de pe străzile din capitală? Eu din ce îmi amintesc, drumurile au fost impracticabile timp de o săptămână.

  Am văzut cum construiesc WC-uri prin Chișinău la prețuri de apartament și cheltuie banii noștri pe concerte în diasporă în loc să investească în proiecte necesare pentru oameni de amenajare a curților de bloc, reparații de drumuri și multe altele. 

  Fracțiunea PAS din CMC va organiza discuții publice pentru elaborarea unui buget alternativ al municipiului Chișinău. Începând de săptămâna viitoare vom desfășura zilnic discuții publice cu diferite grupuri de interes, pe domenii precum: Business, Educație, Transport sau Patrimoniul istoric.

  Vom discuta cu societatea civilă, președinții asociațiilor de locatari, locuitorii din sectoare și suburbii, reprezentanții organizațiilor de tineret și cu toți cetățenii interesați ca Primăria Chișinău să aibă un buget pentru oameni. Vom invita și fracțiunile la dialog ca să deblocăm situația în care a ajuns în premieră municipiul Chișinău.

  La finalul consultărilor publice vom prezenta propunerile pentru bugetul pe anul 2024 și vom insista ca bugetul pentru anul 2024 să fie aprobat în regim de urgență și să înceapă investițiile în proiectele prioritare pentru oraș.” a adăugat Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC. 

  Fracțiunea PAS invită toți cetățenii la discuțiile publice care se vor desfășura pe parcursul următoarelor 2 săptămâni. Vom reveni cu agenda discuțiilor publice în scurt timp pe pagina oficială de facebook a fracțiunii: PAS Chișinău.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Nisporeni și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Orhei și-a votat echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.