• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 

  February 20,2024

  Deputații PAS Radu Marian și Sergiu Lazarencu au înregistrat un proiect de lege care vine să ajute cetățenii să fie printre primii care-și întorc banii de la companii avia care au dat faliment. 

  Prin acest proiect de lege, care modifică Legea insolvabilității, pasagerii care au cumpărat bilete vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci când compania intră în insolvabilitate. Până acum pasagerii se clasau abia în rangul 7 după prioritate la întoarcerea datoriilor, iar acum aceștia vor fi printre primii. 

  Proiectul de lege vine în special în contextul în care, la moment, avem peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit înapoi banii pentru procurarea biletelor de la compania Air Moldova. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

  Deputatul PAS Sergiu Lazarencu: „Această lege vine să oprească grupul criminal Șor din a mai fura bani din buzunarele oamenilor. Vedem că așa numitul Plan accelerat de restructurare a fost făcut de bifă, doar pentru a întoarce banii companiilor afiliate tot lor și anume 15 la număr, ori din 1000 de creditori s-au găsit doar 15 companii afectate. E pusă în aplicare o schemă, care are drept scop să scurgă și ultimii bani din cetățeni. Aceste companii încasează pe conturile bancare sume enorme rezultate din vânzarea biletelor pentru curse care eșuează, supraîndatorându-se față de pasageri”.
    

  Deputatul PAS Radu Marian: „Șor a pus mâna ilegal pe compania de stat „Air Moldova” cu ajutorul lui Plahotniuc în 2018 și a distrus-o și pe aceasta. A băgat-o în faliment, i-a amăgit pe oameni să cumpere bilete de avion la zboruri inexistente, iar acum, aproape 30.000 de cetățeni nu-și pot primi banii înapoi. Proiectul vine în ajutorul celor aproape acestor oameni care au fost păgubiți în urma procurării biletelor de la Air Moldova”. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Basarabeasca și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Leova și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Soroca și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.