• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează

  February 9,2024

  Declarațiile manipulatorii ale Primarului Ion Ceban arată clar că încearcă să redirecționeze atenția de la motivul principal de ce au venit asistenții personali la Primărie, și anume faptul că Primăria le-a tăiat jumătate din salariile a peste 2 mii de asistenți personali care au la îngrijire persoane cu dizabilități. 

  Asistenții personali timp de 2 luni bat la ușa primăriei Chișinău și îi cer lui Ion Ceban să le plătească salariile pe care Primarul le-a scăzut cu 50% și refuză să-i le ofere suport așa cum a fost în ultimii ani. Oamenii s-au solidarizat și au venit la toate cele 3 ședințe – la care consilierii de buzunar ai primarului Ion Ceban nu au vrut să participe. Asistenții personali au fost la discuții publice, au ieșit la tribune și au cerut să le fie dat ceea ce este alocat pentru ei. Bani pentru asistenții personali în bugetul Primăriei Chișinău provizoriu sunt alocați în suma de 117 milioane de lei.

  Când asistenții personali în sfârșit au reușit să ajungă în fața consilierilor fantome din partidul primarului, paza Primăriei Chișinău, la indicația lui Ion Ceban, nu le-a permis să intre la ședinta Consiliului Municipal. Primarul le-au întors spatele, iar consilierii săi i-au intimidat și dus la comportamente de disperare.

  Din imaginile video de pe camerele din primărie, arătate de Primar astăzi, se vede foarte clar cum consilierii PAS au asigurat accesul oamenilor la ședința Consiliului Municipal Chișinău, care este publică, iar acest drept le era încălcată de pază lui Ion Ceban.

  Oamenii au venit cu speranța că vor fi nu doar auziți, dar și ascultați. Însă au fost intimidați de alianța dintre consilierii din partidul primărie, socialiștii, șor și alții. Au făcut totul pentru a le scade și mai mult încrederea în Primăria Chișinău.

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Basarabeasca și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Leova și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Soroca și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.