• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Chișinăul la PAS - angajamentul pentru un oraș confortabil!

  October 28,2023

  Astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate a desfășurat evenimentul „Chișinăul la PAS – angajamentul pentru un oraș confortabil”. La eveniment au participat Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Dorin Recean, Prim-Ministrul Republicii Moldova, Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării, Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinăul și Echipa PAS pentru Chișinău. 

  „Chișinăul merită odată și odată să ajungă o capitală europeană, și acest lucru îl poate face doar un primar cu adevărat pro-european, nu unul cu șapte fețe, nu unl care își schimbă stăpânii de la un sezon la sezon. Noi cu toții ne dorim o capitală europeană. Nu poate cel care înjura Uniunea Europeană și toate valorile europene le călca în picioare, peste noapte să se facă pro-european și pro-român. De aceea, eu vă rog să judecăm clar, că doar Lilian Carp, împreună cu echipa locală, împreună cu Parlamentul și Guvernul – poate transforma acest oraș într-o adevărată capitală europeană. 

  Noi cu toții ne dorim un oraș curat, confortabil, fără ambuteiaje. Ne dorim ca oamenii de afaceri din acest oraș să nu mai fie hărțuiți de toți paraziții din primărie în frunte cu parazitul principal general. Ne dorim să miroase frumos în oraș dimineața când ieșim din casă, ne dorim să nu ne îmbulzim când mergem la serviciu. Nu vrem să vedem farduri și intervenții cosmetice pe străzi, în parcuri și în curțile noastre. Vrem să vedem cu adevărat lucruri care ne bucură ochii, așa cum le vedem în capitalele europene.” a spus Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. 

  „Noi trebuie să avem primari și consilieri care nu-și schimbă chipiul de fiecare dată când se schimbă conjunctura internațională. Europenii sunt cei care vor putea să ne acorde și ne acordă sprijinul necesar pentru ca să facem o transformare fundamentală a fiecărui orășel și sătuc din această țară. 

  Pentru ca să facem investițiile necesare și fundamentale în infrastructură, în sistemul de gestiune a traficului, în sistemul de curățare a apei, în sistemul de colectare și procesare a deșeurilor. Aici avem nevoie de resurse financiare care să vină de la prietenii noștri. Doar că, prietenii noștri vor finanța aceste proiecte în condițiile în care la conducerea primăriilor noastre vor fi primari și consilieri – echipe integre, echipe oneste. Asta aduce candidatul PAS Lilian Carp, împreună cu echipa de consilieri municipali. 

  Chemarea și îndemnul meu, la municipiu, să votăm Primar General Lilian Carp, împreună cu echipa de consilieri Europa. În fiecare buletin de vor, atât la municipiu, cât și în suburbii, votăm echipa PAS în toate buletinele, votăm echipa Europa.” Dorin Recean, Prim-Ministrul Republicii Moldova

  „Pe 5 noiembrie eu voi vota Lilian Carp pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. În primul rând, pentru că Lilian Carp a dat dovadă de curaj și determinare, și a fost alături de echipa PAS de la început. Atunci când era cel mai greu, atunci când se instaura dictatura în Republica Moldova, Lilian a venit alături de noi, din poziția în care se afla și și-a asumat deschis această luptă, cu toate riscurile care existau la acea etapă. Nu i-a fost frică să lupte pentru democrație și corectitudine, alături de zeci și sute de mii de oameni, și noi în această luptă am învins. 

  Eu vreau un oraș confortabil, vreau un primar care va face lucruri profunde și va schimba acest oraș din temelie. Pentru că noi ne dorim cu toții aceleași lucruri, transport public calitativ și care vine la timp, în care nu mergem îmbulziți dimineața. Pentru că ne dorim școli și grădinițe suficiente în Chișinău, care astăzi sunt arhipline pentru că nu s-a construit nimic în ultimii 4 ani. Pentru că noi ne dorim un oraș curat, unde există separarea deșeurilor și unde este plăcut să mergi pe străzi. 

  Noi ne dorim apă și canalizare, curți bine amenajate și blocuri termoizolate, care să mai reducă din factura la energia termică și electricitate. Pentru toate astea e nevoie de asumare și de resurse. Resursele vor veni din Uniunea Europeană și vor veni atunci când acest oraș va avea într-adevăr un primar credibil, veritabil, care să-și asume schimbări profunde și nu cosmetice. Vă îndemn, pe 5 noiembrie, să faceți ca și mine, să votați Lilian Carp. Pentru un primar corect, curajos, care a luptat pentru democrație în țara noastră. Pentru un primar pro-european și nu transformat peste noapte. Un primar care va transforma acest oraș într-un oraș confortabil.” Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării. 

  „Am în spatele meu cea mai capabilă, dedicată și profesionistă echipă și singura care poate și v-a rezolva aceste probleme. Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor și simpatizanților PAS care s-au implicat cu suflet în această campanie, celor care sunteți prezenți aici și celor care muncesc la această oră. 

  În timpul acestei săptămâni vor apărea cu siguranță provocări și obstacole, încercări de destabilizare și de demotivare. Veți auzi verzi și uscate de la cei care în 4 ani au adus Chișinăul într-un ambuteiaj de dezvoltare. 

  Nu ascultați zvonurile, nu credeți sondajelor desenate pe genunchi, credeți în voi, în ideile pe care le avem noi toți, credeți în oameni. Să rămânem răbdători și să privim cu încredere spre obiectivul nostru comun – să întoarcem primăria și consiliul municipal oamenilor, să le scoatem din minciună și corupție, din indiferență și favoritism! Împreună, putem obține orice – am demonstrat acest lucru în toate alegerile de până acum. 

  Lupta aceasta nu este între mine și Ion Ceban. Lupta aceasta este între viziunile noastre, între Partidul Acțiune și Solidaritate și cei care, astăzi verzi dar ieri roșii, sub influența unor forțe externe au încercat să ne împiedice în drumul nostru către Uniunea Europeană. Este o luptă între noi, cei care credem în valorile europene, democrație, stat de drept și integritate, și ei, cei care au încercat să slăbească aceste valori.

  Știu că suntem obosiți, dar nu avem voie să încetinim acum ritmul. Haideți să dăm tot ce avem în această ultimă săptămână de campanie și să arătăm că echipa PAS este cea mai puternică echipă din Republica Moldova!

  Cu fiecare vot pe care îl vom primi, cu fiecare pas pe care îl facem în această direcție, ne apropiem de visul nostru comun. Împreună, putem face ca Republica Moldova să facă parte din Europa, iar Chișinăul să fie un loc confortabil, în care fiecare locuitor se simte bine și în siguranță.” Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău. 

  Articole similare
  Comunicate CMC
  Reacție la acționarea în judecată de către Ion Ceban pentru distribuirea ziarelor PAS Chișinău
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Pilotarea votului prin corespondență
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Reacția președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, la minciunile lui Ceban
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.