• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Echipa Europa de primari PAS va acționa unitar pentru realizarea proiectului nostru de țară - Moldova europeană

  June 10,2023

  Partidul Acțiune și Solidaritate s-a întrunit astăzi în cadrul Consiliului Național Politic, la care a adoptat o declarație prin care se angajează să muncească, în continuare, pentru a duce Moldova în Uniunea Europeană. Acest deziderat îl vom realiza alături de echipa Europa de primari PAS, care vor avea misiunea să construiască condiții de viață europene în fiecare sat și oraș din Moldova. 

  Declarație

  „Ne aflăm într-o perioadă de răscruce pentru viitorul Republicii Moldova. Anul 2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră europeană – să deschidem negocierile de aderare la Uniunea Europeană și să construim Uniunea Europeană acasă. Este un efort mare, care nu ține doar de deputați, miniștri, dar de fiecare funcționar de la nivel central sau local, și de societate în ansamblu. Îndeplinirea aspirației noastre europene depinde de fiecare moldovean aflat în țară sau peste hotare. Depinde de alegerile pe care le facem și de modul în care știm să ne apărăm democrația.

  În același timp, în 2023 avem alegeri locale, la care oamenii își vor alege primarii și consilierii locali pentru următorii 4 ani, cei care vor fi responsabili să construiască sate europene și să ridice nivelul de trai în localitățile noastre. Echipa PAS pentru alegerile locale – echipa Europa – se va concentra asupra acestui obiectiv prioritar – realizarea de proiecte cu sprijin european la nivel local, îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea satelor și orașelor. Împreună cu viitorii primari PAS, sat cu sat, vom aduce Uniunea Europeană în Moldova. 

  Moldova a parcurs un drum lung și dificil până în acest moment. Cu 4 ani în urmă, în iunie 2019, împreună cu cetățenii dădeam jos cel mai banditesc regim pe care l-a avut Moldova. Uniunea Europeană era un vis îndepărtat. Azi suntem stat candidat la aderarea la UE și suntem aproape de începerea negocierilor de aderare. Avem susținerea Uniunii Europene în acest drum  – prezența celor 49 de lideri europeni la 1 iunie, la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca, confirmă sprijinul imens acordat Moldovei. Calea europeană este cerută de poporul Republicii Moldova, care a spus răspicat, cu încredere și cu mândrie – „Moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei este în Uniunea Europeană”, la 21 mai la Adunarea Moldova Europeană.

  Vom îndeplini ce ne-au cerut cetățenii:

  Vom reuși doar păstrând unitatea și muncind împreună. Avem datoria să facem transformările necesare pentru ca până în 2030, Republica Moldova să fie membră cu drepturi depline a familiei europene, pentru că Moldova este europeană”.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Nisporeni și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Orhei și-a votat echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.