• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă

  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă

  February 2,2023

  Obiectele de infrastructură critică de la Apă-Canal Chișinău nu au fost și nu vor fi niciodată deconectate de la energia electrică.

  Astăzi, deputații PAS Alexandru Trubca și Vasile Grădinaru au susținut o conferință de presă despre problema de la Apă-Canal Chișinău și amenințările lui Ion Ceban că va deconecta chișinăuienii de la apă. 

  „Asistăm la o developare crasă a lui Ion Ceban în calitate de agent de influență al Federației Ruse. Cu cât mai mult haos în Moldova, cu atât mai bine pentru ei. Amenințarea cu deconectarea chișinăuienilor de rețeaua de apă potabilă este absolut lipsită de argumentare factologică. Este adevărat că furnizorul de energie electrică a deconectat astăzi blocul central al S.A. Apă-Canal Chișinău, însă trebuie să menționăm că blocul administrativ dispune de un generator. Așa că să-l conecteze și să continue activitatea în mod normal. 

  Cum s-a ajuns la situația curentă? Timp de 3 ani, Ion Ceban administrează fraudulos S.A. Apă-Canal Chișinău. Își promovează rudele, colegii de partid și funcționari corupți în funcții cheie. Așa este în cazul domnului Garbalî, consilier al directorului, care este nașul de cununie al lui Ion Ceban. Fostul deputat PSRM, Oleg Lipschii, pentru care special a fost creată funcția de director administrativ. Irina Gutnic, care a fost promovată în funcția de director interimar la Apă-Canal, după ce a fost dată afară de la ANSC pentru lipsa de integritate.

  În ultimii 3 ani, Ion Ceban a falimentat sistemic S.A. Apă-Canal, iar consilierii municipali PAS, care erau membri ai consiliului societății, în momentul în care au încercat să scoată la suprafață fărădelegile care se făceau acolo, au fost dați afară. 

  Soluții pentru rezolvarea problemei la Apă-Canal există. Ieri în ședința consiliului municipal a fost propusă o decizie prin care s-ar fi rezolvat problema. Însă consilierii PSRM, susținătorii lui Ceban și aliații foștilor consilieri PPDA, nu au susținut inițiativa. 

  Vreau să vin cu un mesaj pentru chișinăuieni. Nu există riscul deconectării apei potabile pentru locuitorii mun. Chișinău. În cazul în care, Ion Ceban va încerca să saboteze și va da indicații să fie deconectată apa în mun. Chișinău, Guvernul va interveni prompt și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura cetățenii cu apă potabilă”, a declarat deputatul PAS Alexandru Trubca.

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Basarabeasca și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Leova și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Soroca și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.