• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa

  January 26,2023

  Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă. În 3 ani de mandat Ion Ceban a băgat în datorii S.A. Apă-Canal și a dat-o în bară cu majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare, iar acum vrea să lipsească chișinăuienii de apă. 

  A angajat pe câteva luni un director iresponsabil cu salariu gras, care a fost demisă pentru executarea necorespunzătoare a obligaţiilor de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor. Apoi după ce a înțeles că nu face față la Apă Canal a luat-o în funcția de viceprimar. 

  „Ion Ceban și-a angajat nănașul și o persoană apropiată de la PSRM, fostul deputat Oleg Lipschi în funcții de director. Pentru a face ce vrea și pentru nu fi monitorizată activitatea întreprinderii, acesta a scos din consiliul de administrare consilierii municipali PAS când au început a bate alarma despre ilegalitățile din întreprindere. 

  În Chișinău curg țevile cu săptămânile și nimeni de la Apă-Canal nu intervine pentru a remedia aceste probleme. Doar în 2021 pierderile de apă au fost de 20,5 mln m3. În comparație cu alte orașe din Republica Moldova, mun. Chișinău are cele mai mari pierderi de apă. 

  Ceban a pus în 2022 pe spatele chișinăuienilor datoriile de milioane a celor de la Apă-Canal, care nu au fost capabili să administreze corect banii veniți de la BERD – BEI, iar acum vrea să-și bată joc și să închidă apa în toiul iernii. 

  De situația în care a ajuns S.A. Apă-Canal se face vinovat direct Ion Ceban și administrarea financiară defectuoasă. Așa se întâmplă când își pune neamuri prin funcții importante!” a spus Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS.

  Îi recomandăm lui Ion Ceban să nu facă jocuri politice și să nu umble la robinete. Ion Ceban trebuie să eficientizeze cheltuielile la Apă-Canal, la primărie, să mai taie din lux, să elimine schemele și să găsească banii necesari. Soluția pentru remedierea problemei de la Apă-Canal se află la el. Să se apuce de lucru. Orice acțiune de deconectare a apei de către Ion Ceban vor fi ilegale. 

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp - briefing de totalizare a campaniei PAS pentru alegerile locale din municipiul Chișinău
  Vezi mai mult
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Chișinăul la PAS - angajamentul pentru un oraș confortabil!
  Vezi mai mult
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Viziunea lui Lilian Carp pentru un Chișinău mai sigur în trafic și fără ambuteiaje
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.