• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Flash mob: „curți reparate, nu politizate!”

  September 13,2022

  Astăzi, Dumitru Ivanov, secretarul fracțiunii PAS din CMC, a depus un demers către primarul general prin care solicită aprobarea proiectului privind inventarierea și reabilitarea curților de bloc din mun. Chișinău. Cetățenii trebuie să știe ce curți vor fi amenajate și Primăria trebuie să aibă un plan și viziune pentru dezvoltarea curților într-o manieră cât mai transparentă și inclusivă!

  Ion Ceban și unii consilieri municipali repară curțile din Chișinău pe criterii politice. Cum? Ei aleg să repare acele curți unde au fost alde PSRM și Ceban și le-au promis că dacă-i votează atunci le vor repara curțile sau repară acolo unde trăiesc oameni din anturajul lui Ceban și al PSRM.

  Există curți din mun. Chișinău care nu au fost reparate de zeci de ani, iar Ceban preferă să le repare pe cele cu interes politic și ignoră curțile care sunt în stare deplorabilă. 

  Pentru a face mai transparente aceste reparații, Dumitru Ivanov, secretarul fracțiunii PAS din CMC a elaborat un proiect de decizie care prevede următoarele:

  Proiectul a fost pe ordinea de zi la 3 ședințe CMC. De 2 ori PSRM au votat împotrivă, iar a treia dată au trimis proiectul la reexaminare. Acest vot împotrivă spune clar că PSRM și Ceban sunt împotrivă ca reparațiile să fie făcute prioritar și transparent. 

  PSRM, împreună cu Primarul Ion Ceban își doresc în continuare împărțirea politică a reparației curților de bloc. Asta înseamnă un lucru simplu, vor fi reparate acele curți de bloc care votează „cum trebuie”, cel în care locuiește cineva din factorii de decizie sau în care a fost un consilier și a promis la oameni că o să rezolve problema. Dezvoltarea curților de bloc va rămâne în continuare o monedă de schimb între primar și consilieri: Primarul va negocia reparația anumitor curți de bloc, iar consilierii vor vota proiectele pe care le vrea primarul.

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp și-a înregistrat candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea PAS
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Roman Cojuhari își încheie mandatul de consilier municipal pentru a putea exercita funcția de director APP
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Comunicat de presă: „33 de consilieri municipali ar putea fi privați de mandat pe un termen de 8 luni”
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.