• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Proiect PAS: Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online, direct de la asigurator

  May 13,2022

  Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online, direct de la asigurator. Cu o inițiativă legislativă în acest sens au venit deputații PAS Dumitru Alaiba și Victor Spînu. Intrarea în vigoare a acestui proiect de lege va duce și la ieftinirea serviciului RCA. 

  Deputatul PAS Dumitru Alaiba: „Este greu de imaginat că în Republica Moldova, la moment, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal. Proiectul va repara această greșeală. 

  Totodată, ne așteptăm ca inițiativa să ducă și la ieftinirea acestui serviciu. La moment, costul final achitat de consumatori conține și o parte (circa 30%) care rămâne la intermediari. Consumatorul trebuie să aibă dreptul să meargă direct la compania de asigurare și să achiziționeze acest serviciu”. 

  Deputatul PAS Victor Spînu: „Republica Moldova trebuie să devină atractivă pentru cetățeni, investitori și oaspeții ei. Avem obligația de a implementa cele mai bune soluții existente pe piață, pentru a deveni competitivi la nivel global. 

  Agenda digitală națională conține acțiuni importante de transformare digitală a sectoarele strategice a economiei. Vrem servicii publice mai prietenoase, disponibile atât cetățenilor din țară, cât și a celor din diasporă”. 

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp și-a înregistrat candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea PAS
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Tinerii PAS, la 2 ani de mandat: Ce am reușit să facem pentru tinerii din Republica Moldova
  Vezi mai mult
  Acțiuni & În rusă & Пресс-релизы
  Проект PAS: возмещение НДС предпринимателям Гагаузской автономии будет производиться из бюджета АТО
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.