• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Campanie & Comunicate CMC

  Ion Ceban și PSRM au început procesul de falsificare a alegerilor Parlamentare

  May 31,2021

  În mun. Chișinău sunt peste 300 de secții de votare, iar PSRM ajutați de primarul Ion Ceban includ persoane loiale socialiștilor în Birourile Electorale ale Secțiilor de Votare din Chișinău, pentru a putea frauda alegerile parlamentare din 11 iulie.

  PSRM, cu ajutorul primarului Ion Ceban, vor să elimine din Birourile Electorale ale Secțiilor de Votare oamenii cu experiență pentru a-și pune persoanele lor, care până în ziua alegrilor și chiar în ziua alegerilor vor falsifica rezultatele alegerilor.

  Conform Regulamentului privind activitatea consiliului electoral de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018, și a Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor Parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, pentru constituirea consiliului electoral de circumscripție de nivelul al doilea, Comisiei Electorale Centrale se înaintează:

  Astfel, APL-urile de nivelul doi, trebuiau să delege până la data de 14 mai 2021, membri în Consiliul Electoral al Circumscripții Electorale municipale Chișinău. Pentru a îndeplini acest lucru, până la data de 14 mai Ion Ceban trebuia să convoace CMC-ul  pentru a supune votului candidaturile ce urmau a fi prezentate Comisiei Electorale Centrale pentru calitatea de membri ai Consiliul Electoral al Circumscripției  Electorale municipale Chișinău nr 1.

  Din păcate Ion Ceban nu a făcut acest lucru intenționat, pentru că în asemenea circumstanțe CEC-ul deleagă candidați în locul CMC din Registrul Funcționarilor Electorali la discreția lor.

  PSRM a transformat CECE Chișinău din organ electoral în gașca de prieteni și amici. Iată câteva nume din componența CECE Chișinău:

  1. Ina Babin – a fost înaintată de PDM dar in realitate este persoana de încredere a Primarului Ion Ceban – șefa direcției managementul resurselor Umane din cadrul Primăriei Chișinău. A fost aleasă Președinte CECE.
  2. Vitalie Miron – Înaintat de PSRM.
  3. Elena Mînzat – din registrul funcționarilor electorali, asistentă a unui deputat socialist delegat de PSRM.
  4. Galina Botnari – a fost selectata din Registrul funcționarilor electorali, este in relații de prietenie cu Președintele si Vicepreședintele CECE.
  5. Inga Botnari – este secretar la Pretura Centru și este în relații de prietenie de lungă durată cu cei sus-menționați, subordonată lui Ion Ceban.
  6. Alexandru Enache – prieten devotat al Președintei și Vicepreședinte CECE.

  Pentru faptul ca au demascat ilegalități, unele persoane nu vor mai fi membri BESV sau cel puțin nu vor mai fi președinți.

  „Primul caz este Președinta secției de votare (SV) 215 din Chișinău, d-na Svetlana Cojocaru, care în scrutinul trecut a depistat și oprit o schemă de falsificare a voturilor de către socialiști. Și anume aducerea de către o persoană care se prezenta asistent social și depunea cereri de vot la domiciliu, pentru mai multe persoane din mai multe secții de vot. Unele persoane pentru care s-au depus cerere au recunoscut că nu au făcut asemenea solicitări, altele au spus că li s-au propus anumite beneficii, altele au recunoscut că această persoană e liderul lor socialist.

  Doar în sectorul Centru doamna Rîbnicova Vera a depus 254 de cereri de vot la domiciliu, iar în sectorul Râșcani Victoria Șișcova cam tot atâtea.

  Alt caz, este cel al președintei (SV) 1/114, doamna Elena Ceban care a alertat poliția și a fost oprită o altfel de fraudă electorala. Transportarea organizată la secția de vot a alegătorilor. Eu personal le-am prins în flagrant pe aceste persoane, care aduceau cu mașina persoane fără adăpost la vot. Unii din ei erau în stare de ebrietate și în particular au recunoscut că persoanele care i-au racolat, i-ar fi servit cu băuturi spirtoase, iar dacă vor vota cu Dodon, atunci vor mai fi serviți. Din păcate în fața polițiștilor ei nu au recunoscut acest fapt, dar faptul transportării ilicite a fost constatat.” a spus în cadrul conferinței de presă, Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS din CMC.

  Instituțiile responsabile de organizarea alegerilor trebuie să-și îndeplinească atribuțiile. Pentru a opri aceste falsificări, fracțiunea PAS a întreprins și urmează să mai întreprindă următorii pași.

  1. Am depus la CEC un demers, prin care am descris detaliat modalitatea de fraudare a alegerilor prin intermediul depunerii cererilor de vot la domiciliu și am solicitat emiterea de acte interne exhaustive, care ar opri acest fenomen.
  2. Solicităm CEC să analizeze legalitatea constituirii CECE Chișinău sub aspectul conflictului de interese a membrilor desemnați din registrul funcționarilor  electorali.
  3. Solicităm Primarului General, d-lui Ion Ceban să înceteze falsificarea alegerilor și să convoace până la data de 05.06.21, ora 10.00, CMC-ul, pentru a aproba lista membrilor BESV, delegați de CMC.
  4. În cazul în care, până la sfârșitul zilei de azi, nu va fi convocată ședința, facem apel către toți consilierii din celelalte partide să o convocăm noi. Noi deja am pregătit solicitarea de convocare și listele pentru semnături, care chiar acum vor fi puse la dispoziția dvs în birourile fracțiunilor dvs. Pentru cei neafiliați în biroul dvs, 20. E nevoie de 17 semnături, sper că le vom aduna, pentru că socialiștii ne vor fura votul tuturor, indiferent dacă suntem de dreapta, stânga sau centru.
  Articole similare
  Comunicate CMC
  Reacție la acționarea în judecată de către Ion Ceban pentru distribuirea ziarelor PAS Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Reacția președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, la minciunile lui Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.