• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate de presă

  Partidul Acțiune și Solidaritate a depus actele la CEC pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate: „Pornim vremurile bune”

  May 17,2021

  Mai mulți deputați PAS, dar și actuali candidați la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, au susținut o conferință de presă unde au vorbit despre faptul că Moldova are în 2021 marea șansă să intre într-o perioadă de dezvoltare stabilă, de creștere economică, de deschidere, acumulare și construcție. Tot astăzi, a fost prezentată și depusă la CEC lista tuturor candidaților PAS.

  Președintele PAS, Igor Grosu, a declarat că schimbarea a început de fapt în noiembrie 2020, atunci când cetățenii, prin votul lor masiv, sincer, au adus victoria Maiei Sandu la prezidențiale: „Pentru a duce toate angajamentele noastre la bun sfârșit, avem nevoie de o guvernare responsabilă. Avem nevoie de un alt Parlament, fără hoți, fără transfugi. Suntem convinși că din 11 iulie vor veni timpuri noi, vremuri mai bune, în care noi toți, cei din țară, cei din diaspora, vom putea trăi acasă, alături de ei dragi”.

  Vicepreședinta PAS, Natalia Gavrilița: „Dragi cetățeni, astăzi venim în fața D-stră cu o echipă de oameni integri și buni profesioniști, capabilă să implementeze viziunea de țară propusă de Maia Sandu la alegerile prezidențiale și susținută de un număr record de cetățeni din țară și din diasporă.

  Această echipă include oameni care au demonstrat integritate și capacitate de a munci pentru oameni, dar și alți oameni buni, profesioniști în domeniile lor de activitate. Astăzi venim în fața D-stră cu încrederea că pe 11 iulie putem face schimbarea atât de așteptată de oameni. Astăzi, împreună pornim vremurile bune!

  Ce înseamnă vremuri bune? Vremuri bune înseamnă o guvernare stabilă care să creeze condiții ca antreprenorii să-și poată crea și dezvolta afaceri, investitorii să nu se teamă că proprietatea lor va fi expropriată prin decizii judecătorești plătite de oameni corupți. Vremuri bune înseamnă salarii și pensii demne, prețuri rezonabile pentru bunuri și servicii de calitate. Vremuri bune înseamnă un buget plin, care nu este furat de contrabandiști și corupți. Vremuri bune înseamnă o țară deschisă pentru vecini și parteneri externi, care să deschidă piețe de desfacere pentru exportatorii noștri și să creeze condiții de finanțare pentru proiecte investiționale mari, care să ajungă la fiecare cetățean. Vremuri bune înseamnă o guvernare care aduce rezultate concrete pentru fiecare om, pentru fiecare localitate”.

  Șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belâi:

  „De generații întregi, așteptăm să vină vremurile bune. În ultimul timp, societatea este pregătită pentru schimbare, care s-a manifestat prin votul oferit președintelui Maia Sandu. Statul Republica Moldova poate deveni un stat funcțional, lipsit de corupție, cu instituții puternice, care oferă speranța zilei de mâine. Vin din sistemul medical, mă adresez în special cadrelor medicale. În perioada aceasta am văzut cu toții necesitatea unui sistem medical eficient, modern. Împreună, cu o echipă de profesioniști, vrem să construim o țară în care să trăim bine”.

  Vicepreședinta PAS, Doina Gherman: „Oameni buni, Moldova a făcut istorie alegând o femeie în funcția de președinte. Iar noi, în această echipă, vom continua cu determinare și neclintire cursul schimbărilor început de Maia Sandu. Va fi un mandat al schimbărilor radicale în clasa politică. Un mandat al reformelor și guvernării responsabile. Un mandat în care, în sfârșit, vor începe vremurile bune”.

  Deputatul PAS, Mihai Popșoi: „Dragi cetățeni, frumoasa noastră țară, Republica Moldova este un stat multinațional, dar din păcate de 30 de ani politicienii necinstiți au divizat oamenii și i-au întors unul împotriva altuia, doar pentru a fura în ape tulburi. În toți acești ani, toți noi mergem pe drumuri stricate, suferim din urma corupției și a gestionării proaste a mediului, indiferent de limba vorbită, de naționalitate sau de credință.  Doamna Maia Sandu a unit toți cetățenii și a câștigat cu un sprijin extraordinar alegerile în noiembrie. Acum, această victorie trebuie să o punem în practică”.

  Deputatul în Primul Parlament, Mihail Druță: „Stimați compatrioți din țară și de peste hotare. Suntem în ajunul campaniei electorale, dar deja se aud glasuri care ar dori să dezbine poporul nostru. Se aud glasuri precum că cetățenii plecați peste hotare au uitat de țara lor. În calitate de reprezentant al diasporei, care a muncit 11 ani în Italia, vreau să vă asigur că nu este adevărat. Compatrioții noștri nu au uitat de Moldova.

  Nimeni niciodată nu va reuși să smulgă Moldova din inimile lor. Timp de 20 de ani, circa 30 de miliarde de dolari au fost trimiși de concetățenii de peste hotare pentru a ajuta țara și pe cei de acasă.

  Devotamentul, fidelitatea diasporei față de țară s-a manifestat din plin în timpul campaniile electorale, în special la alegerile prezidențiale din anul trecut, când pentru prima dată în ultimii 30 de ani poporul nostru a fost însuflețit de un licăr de speranță. În 2019 am făcut primul pas, când am eliberat Curtea Constituțională de sub tirania oligarhică. În 2020, am făcut al doilea pas, când în fruntea țării a fost ales un președinte incoruptibil, cărturar, care se bucură de respect în țară, dar și peste hotare.

  În acest an, avem datoria să facem al treilea pas, pentru a apropia Moldova de vremurile bune. Sunt convins că Moldova va fi liberă”.

  Депутат ПАС, Владимир Боля: „Дорогие граждане Молдовы! В этом году, 11 июля, вы имеете возможность вернуть себе страну, отправить в небытие политиков, которые последние 30 лет неоднократно меняли свои партии, названия, расходились и объединялись, и все это ради возможности остаться у власти и продолжать грабить народное имущество.

  Граждане! Наша Родина в опасности! Имя врага бедность, спровоцированная политиками – ворами, которые натягивают на себя маску больших защитников моральных, семейных и религиозных ценностей нашего народа.

  Сложившаяся ситуация требует срочных и радикальных изменений.

  От нас с вами зависит достижение этой цели. Для того, чтобы люди в стране смогли задышать полной грудью, могли радоваться каждому дню, прожитому в семьях, рядом с родными, мы должны 11 июля выйти на выборы и проголосовать за людей, похожих на вас, многоуважаемые граждане. 11 июля все на выборы!”

  Președintele PAS, Youth: Eugeniu Sinchevici: „În cadrul alegerilor prezidențiale, tinerii s-au mobilizat într-un număr record. Atunci noi am demonstrat că dacă ne mobilizăm, putem învinge pe oricine. Acum țara este la prăpastia unei crize demografice catastrofale. Tinerii pleacă din țară, bunicii rămân singuri, iar țara rămâne pustiită.

  Tinerii nu pleacă de bunăvoie, ci din cauză că politicienii corupți au tot furat și sărăcit Moldova ultimii 30 ani. Acum avem șansa istorică să-i alungăm și să-i înlocuim cu o nouă clasă politică. Să avem un Parlament care discută despre posibile soluții pentru problemele tinerilor. Un Guvern care va munci pentru a implementa aceste soluții. Tinerii nu vor reveni pentru cuvinte dulci, cuvintele dulci nu plătesc facturile.

  Noi, echipa PAS, vrem ca tinerii să își construiască viitorul acasă. Noi vom munci pentru a aduce o schimbare pentru tinerii din Moldova. Vom munci ca sistemul educațional să pregătească profesioniști cu capacități actualizate pentru lumea curentă. Vrem ca salariile pentru tineri să fie comparate cu cele europene, iar oamenii care vor să deschidă afaceri acasă să nu fie hărțuiți, ci susținuți.

  Noi pornim vremurile bune”.

  Președinta OT PAS Florești, Larisa Novac: „Oameni buni, mesajul meu este al oamenilor din raionul Florești, care zi de zi ne spun că au obosit de minciuni, au obosit să fie umiliți de această guvernare. Cetățenii acestei țări au cerut alegeri parlamentare anticipate, au cerut să fie implementată agenda prezidențială, pentru a avea un Parlament și Guvern responsabile. În anul 2021, învingătorii vor fi oamenii și toți, într-un pas, scriem istorie, facem schimbarea până la capăt. Pornim vremuri bune”.

  Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a prezentat în cadrul conferinei de presă lista candidaților PAS la funcția de deputat în Parlamnet pentru alegerile parlamentare din 11 iulie: „Stimați cetățeni, cu puțin timp în urmă, înainte de alegerile prezidențiale, spuneam atunci ferm că mergem în alegeri nu pentru a face figurație, dar pentru a învinge și am învins, țara a învins. Și de data aceasta venim să obținem victorie. Să aduce vremuri bune în Republica Moldova, pentru că cetățenii merită o viață mai bună. Voi face publică lista candidaților PAS. După înregistrarea candidaților vom merge la oameni, ca acești să aibă toată informația pentru a putea alege oameni corecți, integri, în scrutinul din 11 iulie”.

  Lista candidaților poate fi găsită accesând acest link-https://vremuribune.md/candidatii-pas/

  De asemenea, pentru a fi la curent cu activitatea PAS în această campanie, accesați- https://vremuribune.md/

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Pilotarea votului prin corespondență
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Reacția președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, la minciunile lui Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.