• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni

  PAS Youth la Președinție: „Dodon se lăfăie în vacanțe luxoase, iar oamenii se chinuie cu pensii mizere”

  December 9,2020

  PAS Youth la Președinție: „Dodon se lăfăie în vacanțe luxoase, iar oamenii se chinuie cu pensii mizere”

  PAS Youth a organizat un flashmob la Președinție cu tema „Dodon se lăfăie în vacanțe luxoase, iar oamenii se chinuie cu pensii mizere”. Tinerii au adus șezlonguri și fotografii din vacanțele de lux publicate anterior de presa de investigație.

  Președintele PAS Youth, Adrian Băluțel:„Președintele Dodon spune că indexarea pensiilor cu un procent este maximum cât poate face el și Guvernul său, asta în contextul în care el cheltuie pentru vacanțele sale, pentru administrația sa 100 de mii de lei și poate mai mult. El cheltuie mii de euro din surse obscure pe vacanțe scumpe. El uită că sute de mii de pensionari trăiesc sub limita sărăciei, trăiesc cu o pensie de o mie de lei”.

  În context, vicepreședintele PAS, deputatul Dan Perciun a menționat că Igor Dodon este cel care în toți acești ani a mizat pe susținerea pensionarilor, permițându-le vrute și nevrute: „A început în anul 2017 când promitea o indexare de 20%, ca până la urmă pensionarii să ajungă în octombrie 2020 cu o indexare de 1%. Dacă Igor Dodon s-ar fi ținut de cuvânt, dacă ar fi călătorit mai puțin și ar fi căutat soluții, pensionarii ar fi trebuit să beneficieze de o majorare de circa 400 de lei. Dar din cauza că omul a avut alte preocupări, să se odihnească de 12 ori pe an, pensionarii vor beneficia de 20 de lei, acum în octombrie. În general, și Dodon și socialiștii sunt populiști, care și-au schimbat opinia referitor la indexare de circa 5 ori.

  Problema pensiilor este una critică pentru Republica Moldova. Sunt peste 400 de mii de oameni care au pensie mai mică de 2000 de lei. În asemenea condiții, e nevoie de asumare clară din partea întregii clase politice a unui obiectiv național. Noi, în cadrul acestei campanii prezidențiale vom milita pentru faptul ca pensiile în Moldova să fie de cel puțin 2000 de lei”.

   

  Președinta organizației PAS Seniori, Maria Pancu, a venit și ea cu un mesaj: „Datorită vacanțelor lui Dodon, astăzi noi, seniorii, avem pensii indexate cu 1%. Dodon a pierdut stima întregului popor. Am venit să-i cerem lui Dodon să-și dea seama ce a făcut. Președintele a fost și medic și agronom, în curând îl vom face pensionar, dar cu pensia sub limita minimului de existență”.

   

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Tinerii PAS, la 2 ani de mandat: Ce am reușit să facem pentru tinerii din Republica Moldova
  Vezi mai mult
  Acțiuni & În rusă & Пресс-релизы
  Проект PAS: возмещение НДС предпринимателям Гагаузской автономии будет производиться из бюджета АТО
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Restituirile TVA către agenții economici din autonomia găgăuză se vor face din bugetul UTAG
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.