• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Maia Sandu, candidata PAS la funcția de Președinte: „E vremea oamenilor buni. A celor mulți, a celor cinstiți. Puterea e în mâinile lor”

  December 9,2020

  Maia Sandu, candidata PAS la funcția de Președinte: „E vremea oamenilor buni. A celor mulți, a celor cinstiți. Puterea e în mâinile lor”

  Partidul Acțiune și Solidaritate înregistrează astăzi, 2 septembrie, grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor la Comisia Electorală Centrală. Asta după ce Maia Sandu a fost desemnată candidata pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, ieri, 1 septembrie, la Consiliului Politic Național al PAS. De asemenea, Consiliul a luat decizia constituirii Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea Maiei Sandu în număr de 100 de membri. Președinte al Grupului de inițiativă a fost ales Igor Grosu, prim-vicepreședintele PAS.

  Lidera PAS, Maia Sandu: „Acum 29 de ani ne-am dobândit independența. Ne-am câștigat libertatea. Ne-am bucurat că o să ne putem decide singuri soarta. Că o să putem alege în fruntea țării oameni buni, cu care să construim în sfârșit o societate liberă, dreaptă și prosperă. Ne-am făcut planuri mărețe atunci.

  Dar ne-am rătăcit pe drum. Hoții au adunat averi nemăsurate și nemeritate, iar oamenii buni s-au pomenit ducând o viață tot mai grea. Banii murdari și minciuna au acaparat politicul, justiția, ne-au sufocat libertatea, economia, au sărăcit oamenii, iar pe unii dintre ei i-au alungat din țară.

  La 29 de ani de independență privim cu tristețe drumul pe care am mers până acum și ne întrebăm cu îngrijorare dacă binele poate birui răul sau dacă asta se întâmplă doar în poveste. Ne întrebăm dacă oamenii buni se pot reuni împotriva hoților și mincinoșilor. Ne întrebăm dacă nu e prea târziu.

  Nu e târziu. Cred cu tărie că lucrurile pot fi îndreptate. În această toamnă, avem șansa să alegem drumul cel bun. Să deschidem ușa pentru oamenii buni. Care pot pune Moldova pe calea dreptății și a bunăstării. Care pot face ordine în țară.

  Să începem de la Președinție. E vremea să ne întrebăm ce fel de Preşedinte merită oamenii Moldovei. Ce fel de președinte vrem să stea în fruntea țării următorii 4 ani. Vrem un Președinte care vrea și poate uni societatea? Vrem un președinte care să fie de partea oamenilor cinstiți? Vrem un Președinte demn, corect, care respectă legea? Vrem un președinte cumpătat? Vrem un Președinte respectat, în țară și în afara țării? Vrem un Președinte care să iubească țara? Dacă vrem aceste lucruri, înseamnă că avem un scop comun. Și trebuie să ne unim în jurul acestui scop.

  Noi nu venim în această campanie doar să participăm. Nu venim să ne facem publicitate. Nu venim să ne răzbunăm pe cineva. Venim să câștigăm împotriva sărăciei, hoției, nedreptății. Venim să readucem oamenilor încrederea că se poate trăi bine acasă. Venim să construim o țară pentru oamenii buni”.

  „Astăzi ne lansăm în această luptă, o luptă onorabilă pentru noi. Avem datoria de a da țării un președinte al tuturor, care să scoată țara din izolare, care să aducă speranță atât pentru cei din țară cât și pentru cei care au fost nevoiți să plece peste hotare”, a declarat prim-vicepreședintele PAS, deputatul Igor Grosu.

  „Victoria nu va fi asupra lui Igor Dodon, ci în primul rând victoria va fi asupra hoțiilor, schemelor și a corupției. Venim cu un președinte care va face regulă în această țară”, a declarat vicepreședintele PAS, deputatul Sergiu Litvinenco.

   

  Vicepreședintele PAS, deputatul Mihai Popșoi, a menționat că: „Nimic nu dezbină mai mult decât politica celor care o fac de 30 de ani. Sărăcia este una pentru toți. Corupția nu cruță pe nimeni. Este timpul să ne unim în susținerea oamenilor buni. Maia Sandu este anume un așa om, cinstit și puternic. Indiferent de cultura, limba, religia sau etnia voastră, vă îndemn, dragi cetățeni, să susțineți oamenii buni”.

   

  Victoria Butuc-Guranda, primara satului Dănceni, a vorbit în numele colegilor primari ai Partidului Acțiune și Solidaritate din întreaga țară: „Noi am   început   schimbarea   la   nivel   local   iar   pentru   a   avea   o   continuitate   este necesar să o facem și la nivel de țară. Timpul oamenilor buni a sosit, Dna Maia Sandu aveți toată susținerea colegilor din teritorii. Victoria va fi de partea oamenilor buni”.

   

  În susținerea Maiei Sandu a venit și Vasile Șoimaru, fost deputat și semnatar al Declarației de Independență: „Maia Sandu mi-a fost studentă. A terminat Academia de Studii Economice cu media 9,4. A scos un profesor din sală, când a aflat cu ce se ocupă. O stimez încă de atunci, de 25 de ani. Maia Sandu аre cele mai bune șanse și merită să ocupe această funcție de dirijor al țării”.

   

  La evenimentul de lansare a fost și Vladimir Beșleagă, scriitor și fost deputat în primul Legislativ: „Eu știu că PAS are un program de schimbare radicală a Guvernului, a Parlamentului. Sunt gata oricând să susțin candidatura Maiei Sandu”.

   

  De asemenea, astăzi Maia Sandu a venit în fața oamenilor cu un Cod al președintelui din 10 reguli esențiale pe care a promis să le respecte.

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Pilotarea votului prin corespondență
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.